Home 112 regio Noordhollandsch Kanaal afgesloten door gezonken ponton met maaimachine

Noordhollandsch Kanaal afgesloten door gezonken ponton met maaimachine

In de ochtend van donderdag 25 februari 2021 is een ponton in het Noordhollandsch Kanaal met daarop een maaimachine aangevaren en daardoor gezonken.

Door de aanvaring is olie in het Noordhollandsch Kanaal terecht gekomen ter hoogte van de Schoorldammerbrug in Schoorl. Om verspreiding van de olie tegen te gaan zijn maatregelen getroffen. Om de maaimachine uit het water te halen is het kanaal vanaf 12.30 uur afgesloten voor de scheepvaart. Gelukkig raakte niemand gewond.

Op dit moment is een bedrijf aanwezig om verspreiding van de olie te voorkomen. Dat gebeurt onder andere met een afzuigmachine. Vanaf 12.30 uur starten de bergingswerkzaamheden. Duikers zijn aanwezig om de materialen vast te maken aan onder andere de maaimachine zodat deze met een telekraan uit het water gehaald kunnen worden. De kraan kan vanaf de naastgelegen parkeerplek werken. Hierdoor is er geen hinder is voor het wegverkeer.

Het ponton met de maaimachine lag op een officiële wachtplaats zodat de gebiedsaannemer van de provincie Noord-Holland de volgende ochtend kon beginnen met het maaien van de bermen langs de Kanaalkade. Het maaien gebeurt indien mogelijk vanaf het water om de hinder voor het wegverkeer zo veel mogelijk te beperken.

Facebook Commentaar

Vorig artikelBrand op dak bedrijfspand in Schagen
Volgend artikelHoorn ontvangt gedupeerdenlijst toeslagenaffaire