Home Amsterdam Actueel Parkeervergunning duurder vanaf 1 januari 2021

Parkeervergunning duurder vanaf 1 januari 2021

Een parkeervergunning wordt iets duurder. De prijs stijgt met 1,02% vanwege de inflatie. Naast deze normale prijsverhoging wordt een parkeervergunning voor een tweede auto flink duurder.

In onze dichtbebouwde stad is de ruimte schaars. Ook willen we minder CO₂-uitstoot. Daarom ontmoedigt Amsterdam inwoners om meer dan 1 auto te hebben. Vandaar de flinke prijsstijging voor een tweede parkeervergunning. Parkeren in P+R’s aan de randen van de stad, garages en deelvervoer maken we aantrekkelijker.

Tweede auto

Het tarief van de bewonersvergunning voor een tweede auto gaat van 1,5 naar 2,5 keer het tarief van de eerste parkeervergunning. Vooral voor bewoners van het centrum kan de prijsstijging flink zijn.

Stilstaande auto voor de deur?

Staat uw auto een groot deel van de tijd stil? Dan kan een deelauto u wel een paar 100 euro per jaar besparen. U kunt autodelen met buurtgenoten of via verschillende commerciële aanbieders. Kijk voor meer informatie op amsterdam.nl/deelvervoer.

Met een vergunning parkeren in parkeergarages

In een aantal wijken mogen vergunninghouders gratis parkeren in bepaalde parkeergarages. Zo komt er meer parkeerplek op straat vrij. In sommige gebieden kunt u zelfs een vergoeding krijgen als u langer dan 24 uur in een parkeergarage parkeert. Wilt u weten of u met uw vergunning in een garage mag parkeren of in aanmerking komt voor een vergoeding? Kijk dan op amsterdam.nl/parkeerplan.

Facebook Commentaar

Vorig artikelVuurwerkverbod tijdens jaarwisseling 2020-2021
Volgend artikelGeen vraag gek genoeg voor het Sociaal Wijkteam