Home Amsterdam Actueel Werkzaamheden en nachtafsluitingen Coenbrug (A8) 3-5 februari

Werkzaamheden en nachtafsluitingen Coenbrug (A8) 3-5 februari

Rijkswaterstaat voert komend voorjaar werkzaamheden uit aan de Coenbrug. De werkzaamheden zijn er op gericht om de geluidsoverlast van de beweegbare stalen delen (brugklep) van de Coenbrug te verminderen. In voorbereiding daarop vinden in de nacht van 3 op 4 en van 4 op 5 februari voorbereidende onderhoudswerkzaamheden plaats. Dit brengt enige verkeershinder met zich mee.

Planning en omleidingsroute

In de nacht van woensdag 3 februari op donderdag 4 februari is de weg afgesloten in de richting Alkmaar. In de nacht van donderdag 4 februari op vrijdag 5 februari is de weg afgesloten in de richting Amsterdam.  Er is geen hinder voor de scheepvaart tijdens deze wegafsluitingen.

Richting Alkmaar
Van woensdag 3 februari 21:00u tot donderdag 4 februari 5:00u is de A8 richting Alkmaar volledig afgesloten tussen knooppunt Zaandam en de N246. Verkeer vanuit Amsterdam met bestemming Koog aan de Zaan en Zaandijk wordt ter plaatse omgeleid via de A7 – N515 – S153 – N515 – N246.

Richting Amsterdam
Van donderdag 4 februari 21:00u tot vrijdag 5 februari 5:00u is de A8 richting Amsterdam volledig afgesloten tussen de N246 en knooppunt Zaandam. Ook de opritten gaan dicht. Verkeer vanuit Koog aan de Zaan, Zaandijk en Zaandam met bestemming Amsterdam wordt ter plaatse omgeleid via de N246 – N515 – S153 – N515 – A7.

De verwachte extra reistijd bedraagt ongeveer 10 minuten.

Advies aan weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van https://rwsverkeersinfo.nl/en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.

Werkzaamheden voorjaar 2021

In de zomer van 2020 is de A8 van extra stil asfalt voorzien en zijn stillere voegen aangebracht. Uit onderzoek en inspecties is echter gebleken dat de brugklep van de Coenbrug momenteel licht opveert bij het passeren van zwaar verkeer om daarna met een dreun weer op zijn plaats te vallen. Door herstel-en onderhoudswerkzaamheden uit te voeren, verwachten we het opveren van de brugklep en daarmee de geluidshinder te verminderen. Het blijft een stalen brug en die zal niet helemaal stil worden. Deze werkzaamheden vinden plaats vanaf 1 maart t/m 16 april 2021. In deze periode zal er mogelijk een aantal nachtafsluitingen plaatsvinden voor het wegverkeer, waarover omgeving en weggebruikers tijdig geïnformeerd zullen worden middels de nieuwsbrief en andere kanalen. De werkzaamheden aan de brug gaan gepaard met een bedienstop voor de scheepvaart. In deze gehele periode is voor de scheepvaart de doorvaarthoogte beperkt tot 6,1 meter tov NAP (houdt rekening met lokaal waterpeil).

Facebook Commentaar

Vorig artikelOngeval N9 Koedijk dode en zwaargewonde na aanrijding met vrachtwagen (video)
Volgend artikelToekomst bedrijventerrein Gildenweg (Hoorn) wordt besproken in raadscommissie