Home Gemeentenieuws Afsluiting Hefbrug Oterleek (N508) in Oterleek

Afsluiting Hefbrug Oterleek (N508) in Oterleek

De provincie Noord-Holland voert herstelwerkzaamheden uit aan de Hefbrug Oterleek over de Schermerringvaart. Onderdelen van de brug worden vervangen, zodat de brug weer veilig gebruikt kan worden door het autoverkeer én zwaar verkeer.

Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren is de Hefbrug Oterleek, tussen de Huygendijk (N508) en de Oterlekerweg, afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van maandag 24 februari 9.00 uur tot vrijdag 28 februari 15.00 uur. (Brom)fietsers en voetgangers worden langs de werkzaamheden over de brug geleid. Eind maart, begin april is de brug naar verwachting weer open voor de scheepvaart.

Omleidingsroute

Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Oterlekerweg, Noordervaart (N243), Rustenburgerweg naar de Huygendijk (N508) en vice versa.

Werkzaamheden

Tijdens een inspectie in oktober 2019 bleek dat de ophangpunten van het beweegbare deel van de brug waren doorgeroest. Om de veiligheid te borgen heeft de provincie toen besloten de Hefbrug een tijd lang af te sluiten voor zwaar verkeer en mocht de brug niet meer open. Na deze herstelwerkzaamheden worden eind maart, begin april opnieuw werkzaamheden uitgevoerd zodat de brug tijdens het vaarseizoen (april) weer open kan voor de scheepvaart. Na vrijdag 28 februari 15.00 uur is de brug weer volledig in gebruik voor het wegverkeer.

Facebook Commentaar

Vorig artikelKap zieke en dode bomen regio's Alkmaar en West-Friesland
Volgend artikelHoe veilig is uw buurt?