Home Gemeentenieuws Gemeente Langedijk blijft Museum BroekerVeiling financieel bijstaan

Gemeente Langedijk blijft Museum BroekerVeiling financieel bijstaan

Dat hebben Ron Karels, directeur Museum BroekerVeiling, en wethouder Cultuur Nils Langedijk vandaag vastgelegd in het addendum op de exploitatie-overeenkomst.

Vanwege het coronavirus was Museum BroekerVeiling dit voorjaar tweeënhalve maand dicht. De sluiting en de daaropvolgende beperkende maatregelen leidden tot een zorgelijke financiële situatie voor het museum begin deze zomer. In juli werd daarom een exploitatie-overeenkomst gesloten tussen de gemeente en het museum voor financiële steun. De eerste tranche van deze financiële steun uit het coronasteunfonds is al verleend. Medio september is bekeken in hoeverre een tweede tranche noodzakelijk is. En dat is ‘helaas’ het geval.

De financiële steun werd vandaag vastgelegd in de exploitatie-overeenkomst, ondertekend door de directeur en wethouder. “Het is echt ontzettend fijn dat de samenwerking tussen gemeente en het museum goed gaat. En dat de gemeente op zo’n korte termijn ons financieel kan ondersteunen”, aldus Ron Karels.

Subsidieaanvraag bij Provincie

Daarnaast heeft de gemeente een subsidieaanvraag ingediend voor financiële steun uit het noodfonds van de Provincie. De Provincie heeft dit fonds opgericht om de culturele sector in Noord-Holland te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Museum BroekerVeiling is één van de culturele instellingen die, naar verwachting, in aanmerking komt. In november wordt bekend of de bijdrage vanuit de Provincie definitief is.

Facebook Commentaar

Vorig artikelStoptober nu ook in regio Dijk en Waard
Volgend artikelVrijwilligers bedankt voor uw inzet!