Home Gemeentenieuws Langedijk en Heerhugowaard al goed op weg met energiebesparende maatregelen

Langedijk en Heerhugowaard al goed op weg met energiebesparende maatregelen

In Langedijk en Heerhugowaard zijn inwoners goed bezig als het om de verduurzaming van hun woning gaat. Uit recent onderzoek blijkt dat nagenoeg ieder huishouden al een energiebesparende maatregel heeft genomen. Daarnaast geeft ruim zeventig procent aan op korte termijn aanvullende besparende maatregelen te nemen. De maatregelen lopen uiteen van klein tot groot, van het gebruik van ledlampen tot vloerisolatie.
“Samen zijn we onderweg naar aardgasvrij wonen en 100% duurzame energie. Geweldig dat onze inwoners daar al de eerste stappen voor hebben gezet. Voor advies bij de volgende stap kunnen zij terecht bij het Duurzaam Bouwloket en worden ze vanaf nu ook geïnformeerd met de campagne: Goed bezig hoor!” aldus wethouders Duurzaamheid Nils Langedijk en Monique Stam.
Ook een stap zetten om energie te besparen? Tot 31 maart 2021 is er voor inwoners een subsidie van zeventig euro voor energiebesparende maatregelen. Zo koopt u kosteloos radiatorfolie en ledlampen of wordt de aanschaf van die energiezuinige apparaten misschien net iets interessanter. Energie besparen is goed voor een schonere wereld en voor een lagere energierekening en een comfortabeler huis.
Meer informatie over de campagne ‘Goed Bezig Hoor!’ en duurzame maatregelen is te vinden via www.gemeentelangedijk.nl/duurzaam en www.heerhugowaard.nl/duurzaam

Facebook Commentaar

Vorig artikelAangehouden na bedreiging en gijzeling ambulancepersoneel
Volgend artikelSubsidie beschikbaar voor GRATIS loopbaan ontwikkeladvies