Home Gemeentenieuws Officiële onthulling van de gedichtenborden met gedichten van dorpsdichter Ben Wansink

Officiële onthulling van de gedichtenborden met gedichten van dorpsdichter Ben Wansink

Een mooi moment. De officiële onthulling van de gedichtenborden met gedichten van dorpsdichter Ben Wansink vond gistermiddag plaats bij Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk. De borden zijn al sinds eind februari op zes locaties in Langedijk te zien zijn, maar de coronacrisis maakte een officiële onthulling op een eerder moment niet mogelijk.
Initiatiefnemer Peter de Nijs van Stichting Toeristische Promotie Langedijk (STPL), Ben Wansink en wethouder Ad Jongenelen trokken de Langedijker vlag van het gedichtenbord naast het museum en maakten hiermee het project officieel. Hierbij was ook Marieke Neesen van Stichting Lief Langedijk aanwezig. Ook haar stichting maakte de totstandkoming van de gedichtenborden mogelijk, evenals De Jong Reclame en de gemeente Langedijk die het project omarmt.

>De gedichten hebben een link met de plek waar ze te zien zijn en maken de locatie hierdoor nog eens extra bijzonder. Het thema is: Langedijk een dorp vol mooie dromen!
Nieuwsgierig? Je kunt ze lezen bij Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk, de Allemanskerk in Oudkarspel, Sint-Jan-de-Doperkerk in Noord-Scharwoude, de Binding in Zuid-Scharwoude, het Geestmerambacht (ingang noordzijde in Koedijk) en ontmoetingshuis De Geist in Sint Pancras.
Je kunt ook op de fiets langs de borden. De route is verkrijgbaar bij Speelpark de Swaan in Oudkarspel en Museum BroekerVeiling.
Facebook Commentaar

Vorig artikelProvincie Noord-Holland heeft ingestemd met fusie Langedijk en Heerhugowaard
Volgend artikelRaden akkoord met toetsingscriteria Coronasteunfonds