Home Gemeentenieuws Raden akkoord met toetsingscriteria Coronasteunfonds

Raden akkoord met toetsingscriteria Coronasteunfonds

De gemeenteraden van Langedijk en Heerhugowaard zijn akkoord met de toetsingscriteria op grond waarvan maatschappelijke organisaties, verenigingen en ondernemers een beroep kunnen doen op het Coronasteunfonds.
In Langedijk is hiervoor vooralsnog 400 duizend euro beschikbaar, in Heerhugowaard 2,5 miljoen euro. Het fonds is bedoeld als aanvulling op bestaande maatregelen van rijk en provincie. Wethouder Bert Fintelman: ‘Het geld moet besteed worden daar waar het echt het verschil kan maken.’
‘Een aantal maatschappelijke organisaties hebben het moeilijk en de continuïteit komt in het geding. Aan hen willen we steun verlenen in bijvoorbeeld de exploitatie. Ook ondernemers hebben forse klappen gekregen. Daarvoor is een stimuleringsbijdrage mogelijk, vanuit samenwerkingen’, vult wethouder Jasper Nieuwenhuizen aan.
Er zijn drie soorten aanvragen mogelijk:

  • Een exploitatiebijdrage voor maatschappelijke organisaties die een liquiditeitsprobleem hebben waardoor ze kopje onder dreigen te gaan.
  • Een compensatievergoeding, bijvoorbeeld voor de huur van een terras dat vanwege corona niet gebruikt kan worden of intrekken leges, wanneer een evenement niet doorging.
  • Een stimuleringsbijdrage voor initiatieven die bijdragen aan een collectieve inzet op het duurzaam, sociaal en economisch herstel van de gemeente. Hierbij gaat het om aanvragen die vanuit een samenwerkingscollectief worden ingediend. Het is dus een bijdrage die de sector (bijvoorbeeld cultuur, agri, horeca, sport) of het gebied (bijvoorbeeld een winkelgebied) een impuls geeft.

Aanvragen kunnen vanaf 1 juli online worden ingediend.

Facebook Commentaar

Vorig artikelOfficiële onthulling van de gedichtenborden met gedichten van dorpsdichter Ben Wansink
Volgend artikelJunior Cyber Agents gehuldigd