Home Gemeentenieuws Vernieuwing skatepark Stadshart Heerhugowaard

Vernieuwing skatepark Stadshart Heerhugowaard

Maandag is er een start gemaakt met de vernieuwing van het skatepark in het Stadshart van Heerhugowaard. De oude baan voldeed niet meer aan het veiligheidskeurmerk voor speelvoorzieningen.
De bewoners van de Stadshart-torens Jade, bij wie de baan in de ‘voortuin’ ligt, werden tijdens een bewonersavond in Cool geïnformeerd over de vernieuwing. Het Stadspark heeft sinds 2003 een skatebaan.
De skate-elementen zijn aan vervanging toe omdat ze niet meer veilig zijn. De gemeente wil de skatebaan op die plek handhaven, maar heeft wel oor voor de klachten van geluidsoverlast van met name de bewoners van de woontorens. ‘De nieuwe baan wordt geluidsarm, doordat gebruik gemaakt wordt van een betonnen vloer die samen met de elementen één geheel vormt.
Samen met het gebruik van EPS betekent dat, dat er nauwelijks nog geluidsoverlast is,’ aldus SkateOn, de ontwerpers van de nieuwe baan. Dat het geluidsoverlast verminderd door de vernieuwing van de skatebaan vonden de aanwezige bewoners goed om te horen. Maar de overlast zit hen eigenlijk in iets heel anders: hangjongeren. De aanpak hiervan door politie en gemeente laat volgens de omwonenden nog wel iets te wensen over.
Facebook Commentaar

Vorig artikelSpeeltuin van de toekomst: Pumptracks populair
Volgend artikelDe overhaal in Broek op Langedijk heeft een nieuwe motor