Home Gemeentenieuws Voer geen meeuwen i.v.m. overlast

Voer geen meeuwen i.v.m. overlast

Gemeente Langedijk vraagt  u om meeuwen niet te voeren en geen etenswaren op de grond te gooien.
De gemeente krijgt in het voorjaar veel klachten over meeuwenoverlast. Meeuwen krijgen tijdens het broedseizoen van april tot en met augustus bescherming door de Wet Natuurbescherming. Daarom is het voor gemeentes lastig om overlast van meeuwen goed tegen te gaan.
Waarom liever niet voeren?
Meeuwen blijven terugkomen naar de plek waar ze altijd te eten krijgen, ze kunnen dan een heuse plaag vormen. De dieren kunnen ook agressief reageren. Verder kan een overvloed aan ontlasting van de meeuwen zorgen voor bodem- en watervervuiling. Op plaatsen waar regelmatig veel en verkeerd wordt gevoerd, komen meeuwen meer met elkaar en met hun uitwerpselen in contact. Hierdoor kunnen ziektes uitbreken. Als er bijvoorbeeld beschimmeld brood blijft liggen, kan dit ook voor ziektes zorgen. Het voeden van meeuwen is niet nodig: het natuurlijke voedsel van deze vogels bestaat uit zeevis en bodemdieren.
Bescherming van nesten en jongen
Overlast van meeuwen tijdens het broedseizoen kan overigens ook ontstaan doordat de vogels hun nesten en hun jongen beschermen. Ze kunnen dan luidruchtig reageren en schijnaanvallen op andere dieren en mensen uitvoeren.
Facebook Commentaar

Vorig artikelGemeenteraden: laatste besluit over fusie genomen
Volgend artikelCoronahulp Langedijk