Home Haarlem Actueel Burgemeester Wienen in Schalkwijk en Haarlem Noord

Burgemeester Wienen in Schalkwijk en Haarlem Noord

Burgemeester Wienen ging woensdag in gesprek met ondernemers en bewoners in Schalkwijk en Haarlem Noord. In Schalkwijk waren eerder deze week rellen. Daar sprak de burgemeester onder meer met jongerenwerkers. In Haarlem Noord bracht hij een bezoek aan ondernemers in de Cronjestraat en het Marsmanplein.

Hij zei geen enkel begrip te hebben voor doelbewuste vernielingen en rellen. De burgemeester roept jongeren op om zich niet te laten meeslepen, maar afstand te nemen van de geweldplegingen.

Door alle maatregelen is dit voor velen een moeilijke tijd. Juist nu laten veel Haarlemmers zich van hun beste kant zien door om te zien naar anderen. Burgemeester Wienen: “Het is vreselijk om te zien wat er is stuk gemaakt,  maar ook hartverwarmend hoe daar op is gereageerd door Haarlemmers. Zo kregen de ondernemers van alle kanten hulp aangeboden en hebben de buurtvaders in Schalkwijk zich meteen georganiseerd. Dit soort initiatieven zijn het beste signaal: Haarlemmers willen zich verbinden, er is geen plek voor relschoppers”.

Facebook Commentaar

Vorig artikelGeweldplegers en relschoppers snel voor de rechter
Volgend artikelWerkzaamheden winkelcentrum Koekoeklaan Bussum