Home Haarlem Actueel Start werkzaamheden Aalsmeerderdijk en Dorpsstraat in Aalsmeer

Start werkzaamheden Aalsmeerderdijk en Dorpsstraat in Aalsmeer

Vanaf 18 januari 2021 wordt er gewerkt op de kruising Aalsmeerderdijk met de Kruisweg (N196) in Haarlemmermeer en de kruising Dorpstraat met de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer.

Beide kruisingen worden omgebouwd tot een rotonde.  Na de aanleg rijdt de bus rechtdoor over de rotonde en moeten de auto’s voorrang verlenen als er een bus aankomt. De werkzaamheden duren tot eind maart.Verkeer moet rekening houden met omleidingen.

Op maandag 18 januari start de aannemer met het plaatsen van verkeersmaatregelen. Van 20 januari tot en met eind maart 2021 is de zuidelijke aansluiting van de Aalsmeerderdijk en de noordelijke en zuidelijke aansluiting van de Dorpsstraat op de N196 afgesloten voor verkeer en fietsers. Tussen de Fokkerweg en de Van Cleeffkade zijn het aantal rijstroken beperkt, waardoor er per rijrichting één strook beschikbaar blijft. Het verkeer rijdt hier in 2 richtingen op de noordelijke rijbaan. Verkeer uit Rijsenhout richting Aalsmeer volgt een omleiding via de Pudongweg. Verkeer vanuit Aalsmeer richting Uithoorn, Utrecht en Hilversum volgt een omleiding via de Stommeerweg. Doorgaand verkeer rijdt via de N201. De omleiding wordt via bebording aangegeven.

Fietsverkeer is mogelijk over de Aalsmeerderbrug en over de fietsonderdoorgang bij de Aalsmeerderbrug. Het fietspad tussen de Van Cleeffkade en de Aalsmeerderbrug blijft gewoon open.

Routekaart

Het project HOVASZ

De werkzaamheden aan de rotondes maken onderdeel uit van het project HOVASZ (Hoogwaardig Openbaar Vervoerverbinding Aalsmeer – Schiphol-Zuid). De nieuwe HOV-verbinding is een van de schakels in het regionale HOV-netwerk R-net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. Naast de busbaan worden de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Een aanzienlijke verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer.

Het project HOVASZ is een samenwerkingsverband van de Provincie Noord-Holland met de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer, Uithoorn en de Vervoerregio Amsterdam. De aannemer is Dura Vermeer. HOVASZ wordt naar verwachting eind 2021 in gebruik genomen.

Facebook Commentaar

Vorig artikelEerste coronavaccinatie voor bewoners van instellingen in de verpleeghuis- en gehandicaptenzorg
Volgend artikelNog meer gratis Winter Games in Alkmaar