Home Ijmond Actueel Denk mee over een aardgasvrij Heemskerk

Denk mee over een aardgasvrij Heemskerk

In 2050 is Nederland aardgasvrij: de rijksoverheid heeft besloten dat onze energievoorziening dan volledig duurzaam zal zijn. Dat betekent dat we duurzamer gaan wonen en leven. Hoe de gemeente Heemskerk de overstap naar duurzame warmte kan maken, zijn we aan het onderzoeken. De stappen naar een aardgasvrij Heemskerk nemen we op in de Transitievisie Warmte (TVW). De gemeente Heemskerk gaat graag met u in gesprek over deze aardgasvrije toekomst. Op maandag 18 januari en maandag 1 februari bent u van harte welkom bij onze digitale bijeenkomsten. De exacte tijd volgt (tussen 17.00 en 21.00 uur).

Maandag 18 januari

Tijdens de eerste bijeenkomst gaan we in op het waarom van een TVW en wat hierbij belangrijk wordt gevonden. We gaan in op zaken zoals de planning, de technieken en wat mogelijke alternatieven zijn voor aardgas. Ook bespreken we waarom we nu aan de slag moeten gaan en niet kunnen wachten op de technieken van de toekomst. En dat we wel keuzes moeten maken als we de doelstellingen voor CO2-reductie in 2030 willen halen.

Maandag 1 februari

Tijdens de tweede bijeenkomst op 1 februari gaan we meer de diepte in. We bespreken welke wijken het eerste aan bod kunnen komen voor een overstap op duurzame energie, welke partijen hierbij betrokken zijn en welke alternatieve verwarming er mogelijk is. Hoe gaan we de woningen in de toekomst verwarmen? Welke stappen gaan we nemen? Wat betekent dit voor u? En wat kunt u nu al doen?

Aanmelden

We informeren en spreken u graag tijdens de digitale bijeenkomsten op 18 januari en 1 februari 2021. De exacte tijd volgt nog. Aanmelden kan met dit formulier. Of ga naar de website duurzaam.heemskerk.nl of www.heemskerk.nl. We hopen dat zoveel mogelijk inwoners willen meedenken!

Enquête

U kunt ook nog deelnemen aan de enquête over een aardgasvrij Heemskerk www.odijmond.nl/aardgasvrij-heemskerk

Facebook Commentaar

Vorig artikel2000 kerstbomen opgehaald voor Charley
Volgend artikelGetuigen gezocht overval bakker Beukenweg (amsterdam)