Home Langedijk Bouw van de nieuwe Deen in zuid-Scharwoude vordert gestaag

Bouw van de nieuwe Deen in zuid-Scharwoude vordert gestaag

De bouw van Deen vordert gestaag. De mannen van aannemersbedrijf De Wit zijn druk bezig met het fundament en het grondwerk.
De planning was dat er een Vomar in het pand zou komen. Maar de Vomar heeft hierin afgehaakt. Deen supermarkten heeft de kans gepakt en het gehele project overgenomen.
Het bedrijf zou in overleg met omwonenden liever woningen neerzetten, of een gezondheidscentrum. Maar de gemeente houdt de supermarktformule aan het originele plan. Gesprekken hebben niet geholpen. ‘De wethouder houdt ons keihard aan de bouwverplichting’, aldus Van Rhienen. Hij kreeg naar zijn zeggen van de gemeente te horen dat het zonde van tijd en geld was als hij toch met een voorstel voor een ander plan zou komen.

Plan was eerst van Vomar

Overigens was het eerder de bedoeling dat Vomar (Hoorne Vastgoed) op de plek van de voormalige Aldi zou bouwen. Januari van dit jaar werd echter door de gemeente bekendgemaakt dat het project was overgedragen aan Deen en dat die keten een supermarkt met aanvullende detailhandel en 12 appartementen zou gaan bouwen.

‘Kleine Deen zal sluiten’

Als de bouw van de  nieuwe supermarkt klaar is, zal de kleine Deen-vestiging naar verwachting sluiten, zegt Van Rhienen in de  krant. De winkel was overigens januari 2009 het met veel tamtam geopende vijftigste filiaal van de formule. Of de nieuwe supermarkt ook gevolgen heeft voor het filiaal aan de  Dorpsstraat in Noord-Scharwoude is volgens hem een kwestie  van afwachten. Vooralsnog  gaat hij er vanuit dat die wel bestaansrecht behoudt.

Facebook Commentaar

Vorig artikelTwee auto's botsen hard op de Bijlestaal Broek op Langedijk
Volgend artikelWat vindt u van het verkeer in Langedijk?