Home Alkmaar Alkmaar Actueel Denkt u mee? Vernieuwing Laat-west Alkmaar

Denkt u mee? Vernieuwing Laat-west Alkmaar

De komende jaren wordt het kernwinkelgebied van Alkmaar compacter en gemengder. Aantrekkelijker voor publiek uit de eigen gemeente en daarbuiten. Een belangrijk deel van het winkelgebied is de Laat, vooral de westkant. Dit is het stuk tussen de de Huigbrouwerstraat en de Koorstraat (tussen ijssalon Laan en de oude Fermento).

Hoe kunnen we dit stuk binnenstad verbeteren zodat iedereen er meer van geniet?

Er zijn, samen met de ondernemersvereniging en een landschapsarchitectenbureau, twee ideeën uitgewerkt tot modellen. Bij allebei de modellen rijden er geen auto’s en bussen meer door de straat en is er veel ruimte voor groen.

Geef uw mening

Deze modellen zijn ideeën, niets ligt nog vast, en wij horen graag wat u er van vindt! Wij nemen uw opmerkingen en ideeën mee in een uiteindelijk ontwerp. Reageren kan tot 7 maart, onderaan deze pagina.

Bekijk voordat u een reactie geeft eerst de video met uitleg van de modellen:
(Tekstversie video voor slechtzienden)

Het proces

  1. De vernieuwing van de Laat-west komt voort uit de in juni 2020 vastgestelde Detailhandelsstructuur Binnenstad en Overstad.
  2. Samen met de ondernemersvereniging zijn er een aantal uitgangspunten, zoals bevoorrading en groen, door een landschapsarchitectenbureau omgezet in twee verschillende modellen.
  3. Deze modellen zijn ideeën, niets ligt nog vast, en wij horen graag wat u er van vindt! Reageren kan tot 7 maart.
  4. Wij nemen uw opmerkingen en ideeën mee in een uiteindelijk ontwerp.
  5. Er zullen gedurende het project ook verdiepende themasessies plaatsvinden. Hier kunt u zich voor opgeven. Aanmelden themasessies.

Contact

Heeft u vragen? Mail naar nieuwelaatwest@alkmaar.nl.
Ook handig: de verstuurde brief naar direct omwonenden en ondernemers.

Facebook Commentaar

Vorig artikelZeventien aanhoudingen bij demonstratie Museumplein 28 februariAmsterdam – Zondagmiddag 28 februari 2021 ontstond er opnieuw een spontane demonstratie op het Museumplein in Amsterdam. De demonstratie werd door de driehoek ontbonden en de politie trad vervolgens gefaseerd op. Hierbij zijn uiteindelijk zeventien verdachten aangehouden.
Volgend artikelPolitie bevrijdt man uit auto in sloot op de N200 bij Haarlem