Home Alkmaar Alkmaar Actueel Fietsrotonde op kruising Laanweg – Sportlaan in Schoorl

Fietsrotonde op kruising Laanweg – Sportlaan in Schoorl

Op 28 januari is in de raadsvergadering gekozen voor een fietsrotonde op de kruising Laanweg – Sportlaan. Door de fietsrotonde houden fietsers voorrang.

Fietsrotonde voor verkeersveiligheid en comfort

Een fietsrotonde is een betrekkelijk nieuwe oplossing. Dit is zowel voor de verkeersveiligheid als voor comfort een goede oplossing. Voor zover bekend zijn er slechts enkele werkende voorbeelden op binnenstedelijke kruisingen.

Gemeente Bergen gaat nu ook een fietsrotonde aanleggen in de toeristische omgeving van Schoorl. Voor fietsers wordt een rotonde om de kruising heen aangelegd waarop fietsers voorrang hebben. De verkeersveiligheid verbetert door de fietsrotonde te combineren met (extra) snelheidsremmende maatregelen. Automobilisten moeten duidelijk zicht hebben op de oversteek. Zo kunnen zij de naderende fietsers tijdig signaleren. Een zebra kan de oversteekpunten beter  laten opvallen.

Ontwerp uitwerken

We werken het ontwerp van de fietsrotonde verder uit. Deze oplossing valt wel duurder uit. Hiervoor is budget beschikbaar gesteld. De afspraak is dat we een jaar monitoren of de fietsrotonde goed functioneert. Als dit niet is, dan treffen we nog aanvullende maatregelen.

Facebook Commentaar

Vorig artikelLaat je inspireren tijdens de Week van de Circulaire Economie
Volgend artikelNieuwe fase in de samenwerking rondom specialistische jeugdzorg in Zaanstreek-Waterland