Home Alkmaar Alkmaar Actueel Noord-Holland Noord op zoek naar ervaringsdeskundigen

Noord-Holland Noord op zoek naar ervaringsdeskundigen

In Noord-Holland Noord willen organisaties die werken aan de Aanpak Huiselijk Geweld en kindermishandeling meer ervaringsdeskundigen inzetten om de aanpak te versterken. Op dit moment wordt er gezocht naar ervaringsdeskundigen die ervaring hebben met:

  • Kindermishandeling
  • Ouderenmishandeling
  • Pleger

Als voormalig slachtoffer van kindermishandeling en seksueel geweld zet ik mijn ervaring dagelijks in voor het verbeteren van de hulp. We geven gastlessen en voorlichting aan allemaal verschillende professionals van leraren tot politie. Het is prachtig om te zien dat we tijdens deze voorlichting een gezicht geven aan de problemen en echt verbetering kunnen aanbrengen.

Kim van Laar (ervaringsdeskundige als slachtoffer kindermishandeling en seksueel geweld)

Huiselijk geweld en kindermishandeling is een hardnekkig probleem. Het signaleren van huiselijk geweld en kindermishandeling blijft voor veel professionals moeilijk. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat wanneer de problematiek bekend is bij de hulpverlening, het in veel gevallen niet lukt om de patronen van geweld te doorbreken. Om het signaleren en het doorbreken van de problematiek te verbeteren, is het van belang dat de hulpverlening zo goed mogelijk aansluit bij de leefwereld van mensen in een huiselijk geweld situatie.

Het komende jaar wordt ervaringsdeskundigheid meer ingezet in Noord-Holland Noord. Op dit moment worden mensen met ervaring met huiselijk geweld en/of kindermishandeling opgeroepen om te solliciteren. Er worden de komende periode meerdere ervaringsdeskundigen uitgebreid opgeleid om een bijdragen te leveren aan de aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling.

Vanuit mijn functie als ervaringsdeskundige met dader profiel help ik tegenwoordig mee om bij huiselijk geweld situaties de cirkel van geweld te doorbreken. Ook geef ik voorlichting en workshops aan professionals en organisaties omdat de plegeraanpak anders moet. Mijn kennis, ervaringen en opleiding dragen tegenwoordig bij aan nieuwe inzichten bij beleidsmakers en een andere plegeraanpak. Alleen gezamenlijk kunnen we huiselijk geweld stoppen.

René Haring (ervaringsdeskundige als pleger van huiselijk geweld)

Binnen dit project wordt samengewerkt met Team Kim, Agressie en daarna? en Blijf Groep. Deze organisaties hebben veel ervaring met de inzet van ervaringsdeskundigheid. Deadline voor de vacature is 18 januari. Aanmelden kan via: rdegroen@alkmaar.nl en/of j.de.wit@denhelder.nl

Facebook Commentaar

Vorig artikelVoorrang op woning voor zorgpersoneel en leraren in Zaanstad
Volgend artikelEnquête over verkeer en vervoer (hoorn)