Home Nieuws Nog geen vermogenstoets bij aanvraag nieuwe Tozo-steun

Nog geen vermogenstoets bij aanvraag nieuwe Tozo-steun

Zelfstandig ondernemers die voor oktober 2020 tot en met maart 2021 (voor maximaal zes maanden) Tozo 3-inkomensaanvulling willen aanvragen, kunnen dit nog doen zonder dat er een beperkte vermogenstoets wordt uitgevoerd.

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is voor gevestigde zelfstandige ondernemers, waaronder zzp-ers, die in de knel zijn gekomen door de coronacrisis.
Het Zelfstandigenloket van Halte Werk voert de Tozo-regeling uit voor onder andere de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk. Voor ondernemers die het nodig hebben is er inkomensondersteuning en/of een lening voor bedrijfskapitaal.
Per 1 oktober 2020 is de regeling opnieuw verlengd tot 1 april 2021 en heet nu ‘Tozo 3’. Bij de aanvraag voor Tozo 3-inkomensaanvulling zou per 1 oktober een toets op beschikbare geldmiddelen plaatsvinden. Naar aanleiding van de extra maatregelen die op 28 september in de persconferentie zijn aangekondigd, heeft het kabinet besloten de toets op beschikbare geldmiddelen niet op 1 oktober 2020 in te voeren, maar pas per 1 april 2021. De Tozo 4-regeling mét vermogenstoets zal van 1 april 2021 tot en met 30 juni 2021 gelden. Er volgt dan een nieuwe aanvraagprocedure.

Terugwerkende kracht

Ondernemers kunnen tot 1 december 2020 een aanvraag doen met terugwerkende kracht tot 1 oktober 2020. Na 1 december 2020 wordt de ingangsdatum de eerste van de maand van aanvraag. Kijk op de website van Halte Werk voor meer informatie en het aanvragen van de regeling. Wil je meer informatie? Kijk dan op de site van de Kamer van Koophandel.

Facebook Commentaar

Vorig artikelBurgemeester Bert Blase bracht vandaag een bezoek aan het echtpaar Ko en Annie Ellermeijer-Kools
Volgend artikelBedrijf van de week Oog voor lenzen