Home Nieuws Noord-Holland strijdt gezamenlijk tegen drugscriminaliteit

Noord-Holland strijdt gezamenlijk tegen drugscriminaliteit

Sinds 1 november geldt er een nieuw Drugsconvenant in Noord-Holland. In het convenant staan afspraken over het onderling uitwisselen van informatie, zodat hennepkwekerijen en drugslabs nog beter kunnen worden opgespoord.
Het convenant is ondertekend door de 34 gemeenten, politie Noord-Holland, het Openbaar Ministerie Noord-Holland, woningcorporaties en  woningbouwverenigingen, netwerkbeheerders, drinkwaterbedrijven, waterschappen, intergemeentelijke sociale diensten en omgevingsdiensten.

Nieuw convenant

Georganiseerde drugscriminaliteit gebeurt overal en is dichterbij dan je denkt. Voorheen werkten de genoemde organisaties met het zogenaamde ‘hennep-convenant’. De afgelopen jaren hebben andere vormen van druggerelateerde criminaliteit een vlucht genomen. Dat vraagt om een nieuw convenant.
Druggerelateerde criminaliteit zorgt voor gevaar in woonwijken, op bedrijventerreinen en in het buitengebied. Vaak gaat het samen met belastingontduiking, uitkerings- en zorgfraude en het witwassen van crimineel geld. En bij een dumping van chemisch afval van een drugslab, loopt ook het milieu schade op.

Drugscriminaliteit melden

Vermoed je een drugslab of hennepkwekerij? Bel dan de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Meer informatie over de gevaren van drugsproductielocaties en hoe je ze kunt herkennen, staan op www.nhdrugsalert.nl.
Facebook Commentaar

Vorig artikelInzet van politie honden zorgt ervoor dat er 4 inbrekers op heterdaad betrapt worden
Volgend artikelBeperkte stijging waterschapsbelastingen in 2021