Home Noord-holland actueel NH Actueel recept van de week

NH Actueel recept van de week

Ingrediënten Groentequiche

500 gram Prei
400 gram Broccoli
250 ml Kookroom
200 gram Gerookte ham reepjes *
100 gram Groene asperges
70 gram Aspergesaus mix
4 Eieren
1 rol Verse bladerdeeg

1 eetlepel Olijfolie

* Indien je dit recept vegetarisch wilt eten laat dan de gerookte ham reepjes weg.

 

Bereiding

Zet alle ingrediënten klaar voor de groentequiche. Maak de barbecue gereed voor indirect barbecueën met een temperatuur van 180 gr. C. Laat de pizzasteen heet worden op de barbecue.

Vet de bodem van het springvorm ∅ 28 cm in en leg hier een bakpapiertje op. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg. Snijd het overhangende bladerdeeg af druk deze in de springvorm tegen de rand. zodat de hele springvorm bekleed is.

Klop de 4 eieren en giet hier de kookroom bij. Roer dit door met de garde tot een luchtige massa. Voeg de aspergesaus mix aan het eimengsel toe en klop het goed door.

Snijd de prei over de lengte in en was deze onder koud stromend water. Snijd de prei in dunnen ringen. Haal de broccoli door een keukenmachine zodat ze de grote hebben van een rijstkorrel. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de prei circa 5 minuten. Haal de pan van het vuur en voeg de broccoli en de gerookte ham reepjes* toe. Schep alles goed door elkaar.

Verdeel het prei, broccoli, ham mengsel over de het bladerdeeg in de springvorm. Leg de groene asperges op dit mengsel en verdeel ze gelijkmatig. Schenk het eimengsel erover.

Bak de quiche op de barbecue goudbruin in 50 minuten op 180 gr. C. Zet de groentequiche op de pizzasteen en sluit de deksel van de barbecue. Dek na 40 minuten de quiche af met aluminiumfolie. Als de quiche gaar is haal deze van de barbecue en verwijder de springvorm. Eventueel kun je de quiche nog decoreren met beenham*.  En snijd de quiche in mooie punten.

Klik hier voor meer recepten met groente; https://melebest.nl/groente-gerechten/

Veel barbecue plezier.

* Indien je dit recept vegetarisch wilt eten laat dan de gerookte ham reepjes en beenham weg.

Facebook Commentaar

Vorig artikelUrban Sports in de voorjaarsvakantie
Volgend artikelGetuigen gezocht na straatroof