Home Provincie Actueel Opvangcentra wilde dieren: subsidie voor communicatie en educatie

Opvangcentra wilde dieren: subsidie voor communicatie en educatie

Opvangcentra voor wilde dieren kunnen subsidie aanvragen om hun communicatie te verbeteren.

Hierdoor kunnen zij straks betere voorlichting verzorgen en meer bekendheid geven aan het werk dat zij doen voor bijvoorbeeld vogels en egels. In totaal is 100.000 euro beschikbaar.

De opvangcentra in Noord-Holland kunnen vanaf 14 januari 2021 een subsidie aanvragen. De subsidieverstrekking heeft een ondergrens van 1.500 euro. Het geld kan besteed worden aan onder andere het ontwikkelen van les- en spreekbeurtpakketten, informatiefolders, deelname aan beurzen of markten en voorlichting aan diverse organisaties.

Als mensen meer weten over het gedrag van wilde dieren kan dat de noodzaak tot zorg voor de dieren beperken. Een betere communicatie helpt ook bij het ophalen van donaties en het werven van vrijwilligers. De centra die bijvoorbeeld vogels en egels opvangen kunnen zichzelf beter profileren ten behoeve van dierenwelzijn.

Advies en communicatie

De provincie Noord-Holland ondersteunt opvangcentra voor wilde dieren met 200.000 euro. In overleg met onder andere opvangcentra, stichting Dierenlot, wethouders en Statenleden is besloten hoe dit bedrag besteed gaat worden. De provincie stelt 100.000 euro beschikbaar voor een opdracht aan een externe adviseur, die de opvangcentra rechtstreeks kan helpen met het opstellen van formats voor diverse wettelijk verplichte protocollen. De opvangcentra worden ontlast en kennis kan sneller gedeeld worden. De andere helft van het budget wordt gebruikt voor educatie en communicatie.

Facebook Commentaar

Vorig artikelDrankrijder betrokken bij aanrijding
Volgend artikelTwee verdachte inbraak auto aangehouden