Home Noord-holland actueel Provincie waarschuwt met informatieborden voor gladheid

Provincie waarschuwt met informatieborden voor gladheid

De provincie Noord-Holland zet sinds vrijdag 8 januari 2021 informatieborden langs de weg in om weggebruikers te attenderen op gladheid of kans op gladheid.

Het actief informeren van weggebruikers met deze slimme (Smart Mobility) maatregel draagt bij aan het verhogen van de verkeersveiligheid.

De provincie strooit preventief, dus voordat het glad wordt. Op de borden langs de weg, de zogenaamde Dynamische Reizigers Informatie Panelen, verschijnt dan de tekst ‘let op kans op gladheid’. Bij (acute) ijzel of bijvoorbeeld sneeuwval staat de tekst ‘let op gladheid matig uw snelheid’ op de borden.

Volg het strooien online

Het strooiseizoen start 1 november en eindigt 31 maart. De strooi-acties van de provincie zijn rechtstreeks te volgen op www.strooit.nu. Via deze site kun je zien waar een strooiwagen rijdt of op welke provinciale wegen al gestrooid is. Ook via Twitter deelt de provincie automatisch informatie wanneer het glad is buiten.

Wanneer strooien?

De provinciale wegen worden bewaakt met behulp van een gladheidsmeldsysteem.De temperatuur van het wegdek en de aanwezigheid van neerslag (veel vocht) bepalen of er wel of niet gestrooid moet worden. Kijk voor meer bijzonderheden over gladheidsbestrijding door de provincie bij Strooien bij gladheid.

Slim, schoon en veilig reizen in Noord-Holland

De provincie Noord-Holland werkt aan slim, schoon en veilig reizen in Noord-Holland. Dat doet de provincie onder andere door Smart Mobility-maatregelen in te zetten. Het real-time informeren van weggebruikers over de gladheid op de weg en de gladheidsbestrijding is daar een mooi voorbeeld van.

Facebook Commentaar

Vorig artikelAanhoudingen in onderzoek naar Medisch Centrum Bernadotte en thuiszorgorganisaties
Volgend artikelFietsen in Noord-Holland onverminderd populair