Home Nieuws Heerhugowaard Waardse winkeliers nemen maatschappelijke verantwoordelijkheid: geen messenverkoop aan jongeren

Waardse winkeliers nemen maatschappelijke verantwoordelijkheid: geen messenverkoop aan jongeren

In Heerhugowaard worden geen messen meer verkocht aan jongeren van 16 jaar of jonger. Burgemeester Blase: “Alle verkooppunten van messen in Heerhugowaard hebben inmiddels maatregelen genomen om de verkoop van messen aan jongeren te staken. Ik ben blij dat deze ondernemers hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.”
Aanleiding om in contact te treden met de verkooppunten waren de signalen van messenbezit onder jongeren in Heerhugowaard. Winkeliers hebben daarna maatregelen genomen die er op zijn gericht de verkoop van messen aan jongeren tegen te gaan. Zo wordt winkelpersoneel geïnstrueerd, is er duidelijke communicatie in de schappen en komt op de kassa na het scannen van het product een melding dat er gevraagd moet worden naar het identiteitsbewijs. Winkeliers geven zelf ook aan dat deze maatregelen hun effect hebben en merken dat bepaalde jongeren niet meer in de winkel komen. De maatregelen van deze winkeliers helpen ook ouders in de gesprekken met hun kinderen.
Facebook Commentaar

Vorig artikelDroomauto van de week
Volgend artikelTwee verdachten aangehouden in onderzoek naar overvallen Jumbo