Home Alkmaar Alkmaar Actueel Outdoorpark Alkmaar breidt gratis activiteitenaanbod uit

Outdoorpark Alkmaar breidt gratis activiteitenaanbod uit

Na de berichtgeving dat Outdoorpark Alkmaar haar deuren gratis opent voor de Alkmaarse jeugd van 8 t/m 12 jaar, stroomden de aanmeldingen binnen. Dit heeft ertoe geleid dat Alkmaar Sport de capaciteit op het park heeft opgeschroefd, waardoor vanaf de tweede week al minstens 600 in plaats van 150 kinderen van het aanbod gebruik kunnen maken. In verschillende tijdsloten gaan de kinderen op avontuur in het park, aanmelden is gratis maar wel noodzakelijk en kan via www.outdoorparkalkmaar.nl/gratis-sport-en-spel.

Waar het park in het voorjaar van 2020 door de eerste lockdown nog opvallend leeg was, schallen de kinderstemmen je nu al in de eerste week van januari tegemoet. Veel sportaanbod komt te vervallen, maar buiten sporten is nog mogelijk en kinderen mogen daar ook nog in groepjes aan deelnemen. Reden voor Tom Leering, coördinator van Outdoorpark Alkmaar namens Alkmaar Sport, om een sportaanbod voor deze doelgroep te initiëren. “Een aantal van onze stagiaires staat te springen om stage uren te maken in de sportbranche, iets wat ze momenteel bijna onmogelijk wordt gemaakt. Bovendien heeft een deel van onze collega’s het minder druk. Zij voeren veel vervangende taken uit, helpen anderen of ondersteunen scholen en verenigingen, maar nu hetgeen we mogen zo ingeperkt is lopen we toch een beetje tegen het plafond aan. Bovendien wordt uit allerlei hoeken opgeroepen om de jeugd toch zoveel mogelijk te laten bewegen, en niet iedereen heeft het geluk dat dat in huis, in de tuin of in een veilige omgeving vlak rond het huis kan. Omdat het Outdoorpark al de faciliteiten in huis heeft om de kinderen een prettige beweegervaring te bezorgen hebben we daarom besloten de winterstop te onderbreken. Wij gaan gewoon open, en de kinderen kunnen gedurende de lockdown zich gratis uitleven op het park.” Omdat de oproep niet aan dovemansoren was gericht stroomde de aanmeldingen binnen, “daarom hebben we de capaciteit opgeschroefd, vanaf volgende week draaien we meerdere groepen per dag en kunnen er al ruim 600 kinderen per week meedoen.”

Op het groene en omheinde park, verscholen achter zwembad Hoornse Vaart, staan diverse obstakels die ook wel bekend zijn van de zogenaamde ‘obstacle runs’. Hieromheen zijn nog veel meer activiteiten uitgezet, waaronder archery tag, boogschieten, maar ook een grote variëteit aan teamspelletjes. Op het gratis naschoolse aanbod komen zowel kinderen af die het park al eens hebben bezocht, als zij die er nooit eerder zijn geweest. “We hopen natuurlijk dat iedereen in betere tijden nog eens terugkomt, bijvoorbeeld met de klas of een kinderfeestje.”

Aanmelden
De activiteiten vinden plaats van maandag t/m vrijdag. Vooraf aanmelden is verplicht. De kinderen worden voor bij de poort opgehaald, want de ouders kunnen door de coronamaatregelen het park niet betreden. Aanmelden kan via www.outdoorparkalkmaar.nl/gratis-sport-en-spel.

Facebook Commentaar

Vorig artikelClipopname Famke Louise levert 66 bekeuringen op
Volgend artikelToekomstbeeld Zaanstad-Noord: 5.000 nieuwbouwwoningen