Home Sport Sportcarrousel voor jongeren en jongvolwassenen met psychische problemen

Sportcarrousel voor jongeren en jongvolwassenen met psychische problemen

Stichting Sport-Z start begin maart met een sportcarrousel voor jongeren en jongvolwassenen met psychische problemen. Gedurende 10 weken proberen zij op de dinsdagmiddag vijf verschillende sporten uit bij sportverenigingen in en rond Alkmaar. Er zijn nog enkele plekken vrij dus geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.sport-z.org/sportcarrousel.

De gemeente Alkmaar zet met haar Maatschappelijk Sportakkoord ook in op inclusief sporten, waarbij het voor alle doelgroepen mogelijk moet zijn mee te doen. Sport-Z geeft invulling aan deze ambitie met het project ‘sportcarrousel’ waarbij gedurende tien weken vijf verschillende sportaanbieders worden bezocht. “We gaan het project voor diverse doelgroepen invullen, maar in maart starten we met jongeren en jongvolwassenen die psychische problemen hebben. De vorige keer zijn we onder andere gaan bootcampen bij Outdoorpark Alkmaar en hebben we tafeltennis gespeeld bij PingPong Alkmaar. Ik ga dit keer ook weer op zoek naar nieuwe en uitdagende sporten, het programma stemmen we af op de behoefte en het kunnen van de doelgroep,” aldus Jelle Zuijdam, sportcoördinator bij Sport-Z.

Bij de groep die na de voorjaarsvakantie van start gaat zijn nog enkele plekken vrij. Deelnemers die niet binnen de doelgroep vallen maar wel interesse hebben in een vergelijkbaar project kunnen zich ook melden. Eer geldt een eigen bijdrage van € 25,- voor 10 weken sporten, aanmelden kan via www.sport-z.org/sportcarrousel. Heeft u vragen naar aanleiding van het project dan kunt u contact opnemen met Jelle Zuijdam, via j.zuijdam@sport-z.org of 06-34168901.

Facebook Commentaar

Vorig artikelVerdachten aangehouden in onderzoek naar woningoverval Schoorl
Volgend artikelVacature NH Actueel