Home Westfriesland Actueel Besmettingen Westfriesland ver boven landelijk gemiddelde en aangescherpte regels

Besmettingen Westfriesland ver boven landelijk gemiddelde en aangescherpte regels

Hoewel het aantal coronabesmettingen in Nederland daalt, ligt het aantal besmettingen in Hoorn nog ver boven het landelijk gemiddelde.

Dit blijkt uit gegevens van het RIVM en de GGD Hollands Noorden, gebaseerd op de weekcijfers van 12 tot en met 19 januari. Gemiddeld lag het aantal besmettingen per 100.000 inwoners in Nederland in deze periode op 223. In Hoorn was dit 409. In vergelijking met de regio Noord-Holland Noord ligt het aantal coronabesmettingen in Hoorn ook hoger dan het gemiddelde. In deze regio lag het aantal besmettingen per 100.000 inwoners namelijk op 294.

Thuissituatie of bezoek

De exacte oorzaak van het aantal besmettingen in Hoorn is niet bekend. Wel is duidelijk dat in de regio Noord-Holland Noord de meeste besmettingen waarschijnlijk ontstaan binnen het gezin/thuissituatie. Ook bezoekjes aan familie of vrienden zorgen voor een toename van het aantal besmettingen. In de regio Noord-Holland Noord lag het aantal overlijdens van 12 tot en met 19 januari door het coronavirus op 16, waarvan 4 in Hoorn.

Aangescherpte regels

Omdat er grote zorgen zijn om de Britse variant van het coronavirus, zijn de coronamaatregelen op 20 januari verder aangescherpt. Dit is nodig om het virus onder controle te krijgen. De belangrijkste coronamaatregelen zijn:

  • Ontvang thuis niet meer dan 1 persoon van 13 jaar of ouder.
  • Werk thuis. Alleen mensen die essentieel zijn voor de voortgang van een bedrijfsproces en die hun werk niet thuis kunnen uitvoeren, mogen naar het werk komen.
  • Ga maximaal één keer per dag ergens op bezoek.
  • Het voornemen voor het invoeren van een avondklok

Een overzicht van alle belangrijke regels vindt u op www.hoorn.nl/coronavirus.

Facebook Commentaar

Vorig artikelProvincie zet reserves in voor herstel economie en natuur
Volgend artikelVrouw gered door chauffeurs op de N194