Home Westfriesland Actueel Subsidie energiebesparende maatregelen voor woningeigenaren, ook iets voor u?

Subsidie energiebesparende maatregelen voor woningeigenaren, ook iets voor u?

Denkt u wel eens na over het isoleren van uw woning? Lagere energielasten en meer comfort? De gemeente Drechterland heeft dit jaar € 80.000,- subsidie beschikbaar gesteld voor particuliere huiseigenaren met een bestaande woning om energiebesparende maatregelen aan hun woning te treffen. De gemeente wil graag woningeigenaren een financieel steuntje in de rug geven bij het verduurzamen van de woning.

Waarvoor is de subsidie mogelijk? Voor dak-, vloer-, bodem-,  spouwmuur- en paneelisolatie, isolatie massieve muur en HR ++ glas. De isolatie moet aan bepaalde waardes voldoen. De subsidie bedraagt 15% van de kosten van materiaal, installatie en BTW en bedraagt maximaal € 1.000,- per adres. Doe-het-zelfisolatie valt niet onder de subsidieverordening. De subsidie moet aangevraagd worden voordat de maatregelen worden getroffen.  En op=op!

U kunt de subsidie aanvragen met ingang van 15 januari 2021. Informatie over het aanvragen, de verordening en een toelichting kunt u hier terugvinden op deze website. Voor verdere informatie kunt u bellen met het subsidie-informatiepunt van de Omgevingsdienst NHN via 088-1021398 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur).

Energiebesparende maatregelen kunnen uw energierekening flink omlaag brengen. Dit levert een leuke besparing en een duurzaam en comfortabel huis op. Maar welke maatregelen kunt u allemaal nemen en hoe pakt u dat aan? Levert het dan ook meteen een besparing op? Welke subsidie is er voor mij beschikbaar? Het antwoord op deze vragen vindt u op de website van het Duurzaam Bouwloket. Via deze website worden woningeigenaren en huurders geïnformeerd en geadviseerd over alle mogelijke maatregelen.

Facebook Commentaar

Vorig artikelEnergiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek van start
Volgend artikelProefsleuven voor ondergrondse containers