Home Zaanstreek Actueel Waarnemend burgemeester Oostzaan benoemd

Waarnemend burgemeester Oostzaan benoemd

Nederland, Haarlem 27 januari 2021 Beediging waarnemend burgermeester Oostzaan M W Jaeger door Commissaris van de Koning Arthur van Dijk foto: Elmer van der Marel

In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeente Oostzaan heeft de commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, Arthur van Dijk, besloten Wimar Jaeger te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Oostzaan.

De huidige burgemeester, Rob Meerhof, stopt per 28 januari 2021 als burgemeester van Oostzaan. Door het vertrek van de heer Meerhof ontstaat een vacature burgemeester Oostzaan. Het is beleid om een waarnemend burgemeester te benoemen in gemeenten waar vaststaat dat de periode zonder vaste burgemeester langer dan 3 maanden gaat duren.

Het streven is dat in juni 2021 de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester is afgerond met de benoeming en installatie van een nieuwe burgemeester.

Eedaflegging Wimar Jaeger

Wimar Jaeger was van 2014 tot en met 2020 wethouder in de gemeente Hilversum en van 2012 tot 2014 wethouder in de gemeente Muiden. Daarvoor heeft Jaeger diverse directiefuncties in het bedrijfsleven vervuld. De heer Jaeger is 55 jaar en lid van D66.

De waarnemend burgemeester treedt per 1 februari 2021 in functie.

Facebook Commentaar

Vorig artikelOrganisaties blij met geld uit Helders steunfonds
Volgend artikelNieuw groen- en bomenbeleid voor de kernen